Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στο Ισραήλ ότι δεν πρέπει να προσαρτήσει τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προειδοποιώντας ότι το Λονδίνο δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στις γραμμές του 1967.

«Η προσάρτηση θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Johnson από το ynetnews.com. «Θα ήταν επίσης ένα δώρο για όσους θέλουν να διαιωνίσουν τις παλιές ιστορίες για το Ισραήλ».

«Ελπίζω βαθιά να μην προχωρήσει η προσάρτηση», είπε. “Εάν συμβαίνει αυτό, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στις γραμμές του 1967, εκτός από αυτές που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο μερών.

«Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τίποτα σήμερα, σχετικά με την (επέκταση της ισραηλινής) κυριαρχίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είπε ότι μια ανακοίνωση σχετικά με την προτεινόμενη προσάρτηση της κατεχόμενης γης της Δυτικής Όχθης είναι απίθανη να συμβεί την Τετάρτη, ημερομηνία έναρξης που έθεσε η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για συζήτηση μιας τέτοιας κίνησης.


«Μου φαίνεται απίθανο ότι αυτό θα συμβεί σήμερα», δήλωσε ο Γκάμπι Ασκενάζι, μέλος του κεντρικού κόμματος Μπλε και Λευκός, με το συντηρητικό Λικούντ του Νετανιάχου, στο ραδιόφωνο του Ισραήλ.

«Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τίποτα σήμερα, σχετικά με την (επέκταση της ισραηλινής) κυριαρχίας».

Σε ένδειξη ρήξεων εντός του συνασπισμού σχετικά με τη χρονική στιγμή οποιασδήποτε μονομερούς κίνησης προσάρτησης, η οποία έχει αντιταχθεί έντονα από τους Παλαιστινίους και ορισμένες παγκόσμιες δυνάμεις, ο Ασκενάζι υπέβαλε περαιτέρω ερωτήσεις επί του θέματος από τον ερευνητή στον Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός, μετά από συνάντηση των απεσταλμένων των ΗΠΑ την Τρίτη για να συζητήσει την προσάρτηση στο πλαίσιο του ειρηνευτικού σχεδίου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι τέτοιες συνομιλίες θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες – μια άλλη αναταραχή της ημερομηνίας έναρξης της 1ης Ιουλίου.

reuters.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here