Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την σύσταση Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, καθώς και την παροχή πρόσθετων κινήτρων για επενδύσεις επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας.


Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων θα δημιουργηθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα, ώστε να υπάρχει “ένα συνεκτικό πλαίσιο ανάπτυξης στοχευμένων πολιτικών υποστήριξης του οικοσυστήματος”.

Επιπλέον, στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση και που εντάσσονται στο γενικότερο “πακέτο” μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας από την κρίση του COVID-19, περιλαμβάνεται η παροχή κινήτρων στους angel investors, στα πρόσωπα που εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση startups. Τα κίνητρα αφορούν εκπτώσεις φόρου επί του ποσού που θα επενδύουν οι angel investors.

Ένα ακόμη μέτρο, που αφορά την έρευνα και καινοτομία και που ανακοινώθηκε χθες, είναι η πρόβλεψη πως οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων προσαυξημένες κατά 100%, έναντι 30% που είναι σήμερα. Πρόκειται για δαπάνες, που θα πραγματοποιηθούν από 1η Σεπτεμβρίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here