Στις 5 Μαΐου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας και το HOUSEof.NEWS σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας τιμά την ημέρα αυτή φιλοξενώντας στο αυριανό επεισόδιο (7μμ) της εκπομπής «Μένουμε στο HOUSEof.NEWS», την Ana Maria Soares, υπήκοο Πορτογαλίας και καθηγήτρια Πορτογαλικών στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Deborah- Pio Ramfou, υπήκοο Βραζιλίας και καθηγήτρια Πορτογαλικών.

Η πορτογαλική γλώσσα διαθέτει βαρύτητα παγκοσμίως, καθώς ομιλείται και στις 5 ηπείρους από περισσότερους από 263 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσημη γλώσσα εννέα χωρών, είναι η 4η χώρα με περισσότερους ομιλητές στον κόσμο και η 1η στο νότιο ημισφαίριο. Επίσημη γλώσσα σε τρεις περιφερειακούς οργανισμούς και στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, είναι σήμερα η πέμπτη πλέον χρησιμοποιούμενη γλώσσα στο Διαδίκτυο, με ολοένα μεγαλύτερη παρουσία στη σφαίρα τόσο του πολιτισμού όσο και της επιστήμης.

Γλώσσα των Επιχειρήσεων, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας, η πορτογαλική γλώσσα, με τις πολλαπλές πολιτιστικές της εκφάνσεις, είναι πλέον μια Γλώσσα του μέλλοντος, δυναμική, όχημα για το πλησίασμα των ανθρώπων, το συναπάντημα των ιδεών, για την προώθηση των επιχειρήσεων και για την καλλιτεχνική δημιουργία παγκοσμίως.

“Τα πορτογαλικά είναι μια γλώσσα που έχει αρώματα απ’ όλους τους τόπους του κόσμου, που έχει τραγούδια απ’ όλους τους λαούς του κόσμου”. (Πέντρο Καμπρίτα Ρέις)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πορτογαλικής Γλώσσας, οι Πρεσβείες της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας, παρά την παρούσα συγκυρία της πανδημίας της COVID-19, εορτάζουν από κοινού την ημερομηνία αυτή και προσκαλούν όλους τους Έλληνες πολίτες να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την Γλώσσα και τον Πολιτισμό των χωρών που εκφράζονται στα πορτογαλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here