Fruit Stories EDESSA: Μια Start up φτιαγμένη από φρούτα

0
308


Η Αναστασία Πασιαλή, μαθηματικός και ο αδερφός της Γιώργος Πασιαλής, Μηχανολόγος Μηχανικός,  προερχόμενοι από αγροτική οικογένεια με κύρια παραγωγή το κεράσι, αποφάσισαν να συνεχίσουν την αγροτική παραγωγή παραγωγή της οικογένειας τους, δημιουργώντας το brand Fruit Stories EDESSA, μια οικοτεχνία με μεγάλα σχέδια. Παράγουν τα δικά τους φρούτα, σύκα, κεράσια και παρασκευάζουν γλυκά κουταλιού και σιρόπια με έμφαση στο σιρόπι από σύκο ως η μόνη εταιρία που το παρασκευάζει στην Ελλάδα από φρέσκα φρούτα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΖΙΑΚΑ

ΕΡ: Πόσα καιρό υπάρχει η επιχείρηση; Α

Ξεκινήσαμε πριν 8 μήνες περίπου. Ιδέα όμως υπάρχει εδώ και 3- 4 χρόνια όταν αποφασίσαμε να κεράσουμε για την γέννηση του ανιψιού μου παραδοσιακά γλυκά

ΕΡ: Τα οποία φτιάξατε εσείς;

Όχι. Ήταν παραδοσιακό σιρόπι από σύκο που ήταν και το παραδοσιακό κέρασμα τα τελευταία 100 χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι το πετιμέζι από σύκο όπως το λέμε εμείς, είχε αρχίσει να εκλείπει και επειδή στην οικογένεια φτιάχναμε γλυκά κουταλιού και σιρόπια για πάρα πολλά χρόνια, όπως παράγουμε και τα δικά μας φρούτα για πάρα πολλά χρόνια, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια start-up. Ήμασταν όμως πολύ διστακτικοί στην αρχή μέχρι που ήρθε στην ζωή μας το Orange Grove.

ΕΡ: Τι είναι το Orange Grove;

Το Orange Grove είναι μια θερμοκοιτίδα υπό την αιγίδα της Ολλανδικής κυβέρνησης. Μας πήραν, κυριολεκτικά, από το χέρι σε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης και μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Τον Αύγουστο ξεκινήσαμε την εμπορική μας δραστηριότητα ως Fruit Stories EDESSA γιατί είμαστε από εκεί και μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να προβάλλουμε όχι μόνο τα προϊόντα μας αλλά και τον τόπο μας.

ΕΡ: Η διαφορά αυτής της start up με άλλες που  ασχολούνται πάλι με φρούτα ή με αγροτικά προϊόντα ποια είναι;

Σίγουρα διαφέρουμε ως προς το ότι έχουμε τα δικά μας φρούτα, τα οποία είναι πιστοποιημένα κατά Euro και Global gap πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πλήρη έλεγχο της παραγωγής από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάτι άλλο είναι ότι έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής.

ΕΡ: Αυτό πως το καταφέρνετε;

Ξεκινώντας από φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους στα χωράφια μας.

ΕΡ: Άρα είναι δικές σας καλλιέργειες, σωστά;

Ναι,είναι όλα δικά μας! Δουλεύουμε αποκλειστικά με προ-παραγγελίες ώστε να μην πετιέται τίποτα. Τα προϊόντα μας συσκευάζονται με 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες και καταλήγοντας και σε φιλικό προς το περιβάλλον logistics. Δηλαδή, αν κάποιος κάνει μια παραγγελία στο site θα λάβει ένα email όπου θα τον ενημερώνει ότι τα προϊόντα μας θα τα βρει ξανά του χρόνου και θα τα λάβει μετά το τέλος της σεζόν με όλες τις παραγγελίες που κατευθύνονται προς την δική του πόλη-περιοχή.

ΕΡ: Πόσα άτομα ασχολείστε με την start up;

Σε αυτή τη φάση είμαστε οικοτεχνία.Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου ασχολούνται με την καλλιέργεια η μητέρα μου στη παραγωγή των γλυκών ενώ το στήσιμο το αναλαμβάνω εγώ.

ΕΡ: Ποιος έχει αναλάβει το τμήμα των δημοσίων σχέσεων και των social media;

Ασχολούμαστε τόσο εγώ όσο και ο άντρας μου. Στόχος μας είναι, όμως, να προσλάβουμε αλλά δύο άτομα για την νέα σεζόν.Ένα να μας βοηθάει στην παραγωγή των φρούτων και των γλυκών, ώστε οι γονείς μου σιγά σιγά να αρχίσουν να αποσύρονται και άλλο ένα να βοηθά στις πωλήσεις και στην εξωστρέφεια.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5.jpg

Επιμέλεια κειμένου: Mαρία-Ιωάννα Μανωλοπούλου

Για να μάθετε περισσότερα για την start up Fruit Stories EDESSA  θα τους βρείτε στο:

e-mail: hello@fruitstoriesedessa.com

Facebook: https://www.facebook.com/fruitstoriesedessa/

Instagram: https://www.instagram.com/fruit_stories_edessa/

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Καυταντζόγλειο
Επόμενο άρθρο«Μένουμε σπίτι»: Δωρεάν διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου
Μαρία-Ιωάννα Μανωλοπούλου
Η Μαρία-Ιωάννα Μανωλοπούλου, είναι 22 ετών και γεννήθηκε στην Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι νηπιαγωγός. Συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα όπως στο hotspot των Διαβατών και εθελοντικά και εμψυχωτικά στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ενώ επιμορφώνεται συνεχώς στο τομέα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Ανήκε στην συντακτική ομάδα του Πηγή Παιδείας. Στα ενδιαφέροντα της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα ταξίδια, το θέατρο, η προώθηση της εναλλακτικής εκπαίδευσης. Συναναστρέφεται καθημερινά με παιδιά κυρίως προσχολικής αγωγής και εκτιμά την συνεχή ποιοτική επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενο της. Ένας από αυτούς είναι και ο λόγος που ξεκίνησε να γράφει. Ασχολείται κυρίως με το κομμάτι των συνεντεύξεων ενώ έχει πάρει συνεντεύξεις από άτομα όπως η Αλκυόνη Παπαδάκη, ο Μάνος Κοντολέων, κ.α ονόματα του εκπαιδευτικού και συγγραφικού χώρου. Για αυτήν «Η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here