“Ιστορία μου αμαρτία μου” θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, δανειζόμενο τον στίχο από το ομώνυμο σουξέ της Ρίτας Σακελλαρίου. Μία ιστορία και ένα έργο που έρχεται να κλέψει την χάρη και την δόξα από το γνωστό σε όλους μας “Γιοφύρι της Άρτας”.

Εδώ και 30 χρόνια, ΜΕΤΡΟ ακούμε και ΜΕΤΡΟ δεν βλέπουμε. Μία ξεκινάει, μια σταματάει και τελικά μόνο θόρυβο προκαλεί. Και ενώ φαινόταν πώς αυτό το πολύπαθο έργο είχε βρει το ρυθμό του και έφτανε στο τέλος του, η διαμάχη για το τι μέλλει γενέσθαι με τα αρχαία της Βενιζέλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Μια ολονύχτια και επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το ΜΕΤΡΟ, η απόφαση του ΚΑΣ για την απόσπαση των αρχαίων απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όχι μόνο τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή. Πιο συγκεκριμένα το BBC έκανε λόγο για “ανικανότητα των Ελλήνων να εκμεταλλευτούν τα αρχαιολογικά τους ευρήματα” επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση τους για μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το HOUSEof.NEWS έδωσε βήμα στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, π. πρύτανη του ΑΠΘ και π. Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, να εξηγήσει τους λόγους που θεωρεί την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων καταστροφική τόσο για τα αρχαία όσο και το ίδιο το έργο.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος “΄ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα δοκιμαστικά δρομολόγια”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here