Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή» σε ρεπορτάζ της Τάνιας Γεωργιοπούλου, πρόκειται να δημιουργηθούν περίπου 15 νέοι χώροι ελεγχόμενης φιλοξενίας σε Λιβαδειά, Λαμία –το υπάρχον κέντρο στις Θερμοπύλες σχεδιάζεται να κλείσει– Ιωάννινα, Αρτα, Φωκίδα, Πύργο, Σπάρτη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δημοσιογράφο Χρήστο Πετρούλια του «Λακωνικού Τύπου», μας είπε ότι το Σάββατο θα επισκεφθεί τη Σπάρτη ο υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ενώ στη λακωνική πρωτεύουσα οι πληροφορίες φτάνουν «με το σταγονόμετρο» σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Πιθανολογείται, αν και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν, ότι η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας έχει να κάνει με τη στέγαση μεταναστών σε χώρο του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Η κάθε δομή αναμένεται να φιλοξενήσει από 1.000 – 2.000 άτομα.

Το πρόγραμμα των ξενοδοχείων στο οποίο αρχικά η κυβέρνηση είχε επενδύσει μεγάλες προσδοκίες για την άμεση δημιουργία θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση., σημειώνει η «Καθημερινή». Στην τελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και έληξε στις 11 Νοεμβρίου, μόνο 800 νέες θέσεις προσφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στη Σπάρτη, στην Κεντρική Ελλάδα και σε περιοχές στη Β. Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση για επιπλέον 3.000 θέσεις, προς το παρόν δεν υπάρχει πρόθεση για νέα προκήρυξη, δεδομένου μάλιστα ότι τον Μάρτιο τυπικά λήγει η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος.

Πηγή:http://www.arcadiaportal.gr/news/kentra-eleghomenis-diamonis-metanaston-se-pyrgo-kai-sparti

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here