Ο δήμος Λήμνου έδωσε το δικό του παρόν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που διοργανώθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης μας μίλησε για την ξεχωριστή νότα που προσδίδει η Λήμνος στον τουριστικό και γαστρονομικό χάρτη της χώρας μας.

ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟΣ: Κ. Μαρινάκη πόσα χρόνια συμμετέχετε ως δήμος στην PHILOXENIA; Τι είναι αυτό που κάνει την Λήμνο ξεχωριστή;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ο δήμος Λήμνου παίρνει μέρος στην PHILOXENIA από το 2015. Η Λήμνος είναι ένα νησί, το οποίο όσοι το επισκεφτούν για πρώτη φορά θα καταλάβουν ότι είναι ένας ανεξερεύνητος τόπος. Το συγκοινωνιακό του δίκτυο, από το 2014 και εδώ, καθώς και η σύνδεση του με το λιμάνι της Καβάλας, με 10 δρομολόγια εβδομαδιαίως, είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που βοήθησε στην αύξηση του ποσοστού επισκεψιμότητας σε διψήφια ποσοστά. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα και τη διάθεση να συνεχίσουμε να προβάλλουμε τον τόπο μας, τις ομορφιές του, τον πολιτισμό, τον αρχαιολογικό του πλούτο, τα αρχαία θέατρα, τους προϊστορικούς οικισμούς του, τα αναρίθμητα ξωκλήσια, τους εξαιρετικούς ναούς και τη μεγάλη εκκλησιαστική κληρονομιά. Η Λήμνος, επίσης, ενδείκνυται ως ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού. Ο κόλπος του Κέρους και οι μοναδικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν θαλάσσια σπορ όπως το surfing.

ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟΣ: Ποιες πρωτοβουλίες παίρνει ο δήμος ώστε αφενός να δώσει κίνητρα στους παραγωγούς του νησιού και αφετέρου να βοηθήσει στην προώθηση των προϊόντων:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κύριο μέλημα μας είναι η συμμετοχή μας στην Philoxenia καθώς και η συμμετοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια μας σε αρκετές εκθέσεις του εξωτερικού. Με τα στελέχη της της τουριστικής μας εταιρείας παίρνουμε μέρος, στον απόλυτο βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει, σε όλες αυτές τις εκθέσεις με σκοπό να προβάλλουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα μας. Επίσης, σε συνεργασία πάντα και με τους ελληνικούς φορείς αλλά και με τους παραγωγούς και αναλόγως των οικονομικών μας δυνατοτήτων για διάθεση πόρων σε τέτοιες δράσεις, δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στις εκθέσεις τροφίμων και ποτών.

Στις μέρες, θα έλεγα, ότι η προώθηση των προϊόντων μέσω της εξαγωγικής μας δραστηριότητας επιβάλλεται. Το γεγονός αυτό μας ωθεί να προωθούμε τα προϊόντα μας περισσότερο στην ελληνική επικράτεια και στην ελληνική αγορά και λιγότερο στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια αγορά, για την οποία χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη. Ούτως ή άλλως η δυναμικότητα του νησιού σε παραγωγικό προϊόν είναι συγκεκριμένη. Απευθύνεται σε αρκετές αγορές. Τα προϊόντα μας έχουν τοποθετηθεί στα ράφια αρκετών αλυσίδων. Η γκάμα των προϊόντων είναι ευρέως διαδεδομένη απ’ ότι στο παρελθόν και φιλοδοξούμε να την κάνουμε περισσότερο γνωστή για αυτό άλλωστε και είμαστε εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here