Μεγάλη έκπληξη της 35ης PHILOXENIA αποτέλεσε η παρουσία του δήμου Τρίπολης ως τιμώμενου δήμου. Όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή του εν λόγω δήμου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, μας γεννήθηκε, εύλογα, η απορία ως προς το τι μπορεί να προσφέρει η Τρίπολη στον Τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζούμης αναφέρθηκε τόσο στους λόγους που τον παρακίνησαν να συμμετέχει στην έκθεση όσο και σε όσα έχει να προσφέρει η Τρίπολη στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟΣ: Κ. Τζούμη πώς πήρατε την πρωτοβουλία να συμμετέχετε ως δήμος στην 35 PHILOXENIA;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:Έγινε μια συζήτηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ κατά την οποία διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μια ταύτιση ιδεών ως προς τη συμμετοχή του δήμου στην PHILOXENIA. Aφενός, στις σκέψεις της ΔΕΘ υπήρχε η προοπτική η Τρίπολη να είναι τιμώμενος δήμος ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης και δεδομένου του ρόλου που έπαιξε η Τρίπολη στην Επανάσταση και αφετέρου και εμείς επιθυμούσαμε να μπούμε στον τουριστικό χάρτη. Συνεπώς, τόσο o χρόνος όσο και ο θεσμός συνέβαλαν στην υλοποίηση της σκέψης αυτής.

ΔΗΜ/ΓΡΑΦΟΣ:Τι έχει να προσφέρει στον τουρισμό η Τρίπολη;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Η Τρίπολη έχει να δείξει πολλά πράγματα στον τουριστικό τομέα. Ακούσαμε χθες τον Υπουργό να λέει ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί η τουριστική σεζόν. Εμείς, λοιπόν, θεωρούμε ότι είμαστε ένας τόπος που έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε στον εναλλακτικό τουρισμό. ‘Εχουμε χιονοδρομικό κέντρο, έχουμε το Μαίναλο ένα εξαιρετικό βουνό, καθώς και μονοπάτια που έχουν πιστοποιηθεί ευρωπαϊκά για όσους κάνουν πεζοπορία ή ορειβασία. Μπορούμε να επεκταθούμε και στον θρησκευτικό τουρισμό. Είναι γνωστό ότι η Αρκαδία είναι το Άγιο Όρος της Νοτίου Ελλάδας. Έχουμε ιστορικά μοναστήρια, τα οποία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην Επαναστάση, όπως το μοναστήρι των Καλτεζών στο οποίο έγινε και η Α΄ Εθνοσυνέλευση.

Υπάρχουν, όμως δυνατότητες να μπούμε και στον χάρτη του αγροδιατροφικού τουρισμού. Παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα. Ήδη υπάρχουν τρία προϊόντα μας Π.Ο.Π, το μέλι Ελάτης, μήλα Ντελίσιους και το Μοσχοφίλερο, το κρασί που είναι πασίγνωστο σε όλη την Ευρώπη. Άρα έχουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να προσελκύσουν τους τουρίστες στην πόλη μας είτε ενδιαφέρονται για ιστορία, είτε για χειμερινό τουρισμό είτε για θρησκευτικό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here