Ανεξέλεγκτη πλέον έχει γίνει η κατάσταση με τον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο, καθώς οι κάτοικοι του δήμου διαμαρτύρονται ότι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, λόγω των εκτεταμένων κλοπών στην περιοχή. Οι περισσότερες αφορούν κλοπή χαλκού από καλώδια σε μετασχηματιστές που βρίσκονται σε κτήματα αγροτών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μπαίνουν σε σπίτια για να κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά. Χθες για να κλέψουν λίγα μέτρα χαλκού ευτελούς αξίας έκαναν ζημιά πάνω από 1000 ευρώ σε εγκατάσταση πομόνας σε αγρόκτημα έξω απο τον Τύρναβο.

Η δράση τους έχει επεκταθεί πέρα από τον Τύρναβο και στα γύρω χωριά όπως στο Αργυροπούλι, όπου κάτοικοι μας δήλωσαν ότι κλειδαμπαρώνουν για να γλιτώσουν από επιδρομές και διαρρήξεις που γίνονται μέσα στη νύχτα. Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας στην πρόσφατη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στη Λάρισα, είχε κάνει λόγο για «γκέτο», όπου δύσκολα μπορούν να επιβάλουν την τάξη, οι λιγοστοί αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου.

«Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, αφού όποιος θέλει έρχεται και όποιος θέλει φεύγει, ενώ οι ρευματοκλοπές εκεί είναι στην ημερήσια διάταξη. Είναι 2.500, είναι 3 είναι 4 ή είναι 5000» είχε αναρωτηθει ο δήμαρχος στο Μιχάλη Χρυσοχοίδη προ 20 ημερών στη σύσκεψη για το προσφυγικό στην Αστυνομική διεύθυνση στη Λάρισα, για να λάβει την υπόσχεση του υπουργού ότι θα δει διεξοδικά το θέμα για να δρομολογήσει λύσεις.

Κατά καιρούς πάντως η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επιχειρεί συντονισμένες εφόδους στον οικιμό με μεγάλη δύναμη αστυνομικών, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να συνεχίζουν τη δράση τους και να σκορπούν το φόβο και την ασφάλεια στον Τύρναβο και στα γύρω χωριά, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στους Σοφάδες όπου και εκεί βρισκεται μεγάλος οικισμός Ρομά. Φυσικά και στον κάμπο της καρίτσας, όπως και της Λάρισας, το μεγάλο πρόβλημα είναι η κλοπή χαλκού από αντλητικά συγκροτήματα σε  χωραφια…

Πηγή:thessaliatv


Πηγή