Το Sad Girl Weekend των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας στο 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η ταινία αφορά ένα τελευταίο Σαββατοκύριακο τριών κολλητών φίλων, από τις οποίες οι δύο θα φύγουν για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι τα «αντίο» είναι δύσκολα να ειπωθούν. Η ταινία είναι το προσωπικό αποχαιρετιστήριο των δημιουργών στα φοιτητικά τους χρόνια, καθώς το Sad Girl Weekend αποτελεί την πτυχιακή τους εργασία για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Έπειτα από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, η ταινία έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 42o Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, όπου και απέσπασε το βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας, αλλά και Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών για τη δουλειά του ενδυματολόγου της ταινίας, Βαγγέλη Καμπέρη.

Πηγή:https://www.film.auth.gr/el/news/foititika/sad-girl-weekend-tainia-foititon-kai-apofoiton-toy-apth-kerdizei-vraveio-kalyteris

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here